Loading...
NEN-Keuringen2018-12-27T19:14:12+01:00

Wij keuren NEN-3140, NEN-2484, NEN-EN 1004, NEN2559 en NEN-EN 671-3

Volgens ARBO richtlijnen dient u een veilige bedrijfsvoering te waarborgen voor het gebruik van (en het omgaan met) elektrische installaties en gereedschappen.

Door het inspecteren, keuren en certificeren van elektrische gereedschap wordt een veilige werkomgeving gecreëerd. Daarnaast stelt de NEN-3140 eisen aan de gebruikers van dergelijke middelen omtrent veilig gebruik.

Elektrische arbeidsmiddelen die gekeurd moeten worden:

  • Elektrisch handgereedschap
  • Elektrische, verplaatsbare werktuigen
  • Handlampen en verplaatsbare lampen
  • Verplaatsbare, elektrische apparaten (bijv. koelkasten, laboratoriumapparatuur, pc’s, printers, stofzuigers, etc.)
  • Verplaatsbare kabels, zoals verlengkabels en haspels
  • Verplaatsbare, elektrische inrichtingen, zoals bouw- en zwerfkasten

Heeft u nog vragen over het inspecteren, keuren of certificeren van elektrische arbeidsmiddelen? Neem contact met ons op via 0513 744091 of stel uw vraag via het contactformulier.

Volgens ARBO richtlijnen dient u een veilige bedrijfsvoering te waarborgen voor het gebruik van (en het omgaan met) trappen en ladders.

Conform de NEN-2484, ondersteund door het Besluit Draagbaar Klimmaterieel worden trappen en ladders (visueel) gekeurd. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een checklist om alle relevante onderdelen na te lopen.

Zowel op de bouwplaats, alsook in het gewone huis-, tuin- en keukengebruik zijn ladders en trappen de bron van vele ongevallen. Gebrek aan kennis van het juiste gebruik van het klimmaterieel én verkeerde werkmethoden zijn meestal de oorzaak van ongevallen.

Wordt het ongeval veroorzaakt door het klimmaterieel zelf, dan is er sprake van ondeugdelijk materieel.

Door het periodiek laten keuren van uw professionele trappen en ladders kunt u aantonen dat u “veilige” arbeidsmiddelen beschikbaar stelt aan uw werknemers.

Heeft u nog vragen over het inspecteren, keuren of certificeren van trappen en ladders? Neem contact met ons op via 0513 744091 of stel uw vraag via het contactformulier.

Volgens ARBO richtlijnen dient u een veilige bedrijfsvoering te waarborgen voor het gebruik van (en het omgaan met) rolsteigers.

Het gebruik van rolsteigers wordt in de bouw, vooral bij montage-installatie- en onderhoudswerkzaamheden op grote schaal toegepast. Door de lage gebruiksdrempel en de lichte constructie treden er echter al snel gevaarlijke situaties op. De belangrijkste risico’s bij het gebruik van rolsteigers zijn: valgevaar, omvallen van de rolsteiger en het onjuist opbouwen en gebruik van de steiger. Deze risico’s kunnen worden beperkt als het materiaal in goede staat is en de opbouwers en gebruikers voldoende geïnstrueerd zijn over het veilig gebruik van de rolsteiger.

Door het laten keuren van uw rolsteiger onderdelen kunt u aantonen dat u “veilige” arbeidsmiddelen beschikbaar stelt aan uw werknemers.

De keuring NEN-EN 1004 van rolsteiger onderdelen omvat een visuele inspectie. Aan de hand van een checklist worden de onderdelen gecontroleerd.
Let op!!

De keuring van de rolsteiger onderdelen zegt niets over de juiste opbouw hiervan. Houd u altijd aan het opbouwschema van de fabrikant.

Heeft u nog vragen over het inspecteren, keuren of certificeren van rolsteigers? Neem contact met ons op via 0513 744091 of stel uw vraag via het contactformulier.

kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet